Distribuie articolul

La sfârșitul lunii februarie 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 4490 șomeri (din care 2157 femei), rata șomajului fiind de 2,32 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,38 %, în această lună acest indicator a scăzut cu 0,06 pp.

Din totalul de 4490 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 1055 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 3435 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 706  șomeri provin din mediul urban și 3784 sunt din mediul rural.

,,Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel: Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Dâmbovița (35,5 %). Cei cu studii primare și fără studii reprezintă 30,6 % din totalul șomerilor înregistrați. 16,8 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 13,7 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare se regăsesc în proporție de 3,4 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 810 persoane foarte greu ocupabile, 2860 greu ocupabile, 466 mediu ocupabile, iar 354 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Dâmbovița sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Dâmbovița,  la adresa www.anofm.ro.’’, a declarat directorul executiv al AJOFM Dâmbovița, Constanța Anghel.

 

 

 

 


Distribuie articolul