În numai două luni, peste 800 de persoane și-au găsit un loc de muncă prin intermediul AJOFM Dâmbovița!

0
309

În primele două luni ale anului 2022, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul AJOFM Dâmbovița au fost încadrate în muncă 833 persoane, dintre care 375 femei.

Din totalul persoanelor ocupate, 354 au peste 45 de ani, 208 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 108 au între 30 și 35 de ani, 65 au între 25 și 30 de ani iar 98 sunt tineri sub 25 de ani (152 tineri NEET, sub 30 de ani).

În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 274 provin din mediul urban, iar 559 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii medii (325). Cele cu studii profesionale sunt în număr de 170. Numărul celor cu studii universitare este de 89, iar cei cu studii elementare sunt în număr de 249.

,,Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dâmbovița, 780 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a AJOFM Dâmbovița, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.

Astfel, în primele două luni ale anului 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2034 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița, puteți accesa www.anofm.ro’’, a declarat astăzi directorul AJOFM Dâmbovița, Constanța Anghel în cadrul unei conferințe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here