Deputat Daniel Blaga: Secția Specială… un „ghimpe în coasta luptei anti-corupție”! Comisia de la Veneția s-a pronunțat pe acest subiect!

0
371

Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga salută decizia Comisiei de la Veneția cu privire la deja ,,faimoasa’’ Secție Specială, decizie care se află  într-o contradicție totală cu demersul ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, căruia cei de la USR îi cer demisia de onoare! Comisia de la Veneția recomandă desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) ca un prim pas urgent în cadrul unui proces mai larg de reformare a justiției.

,,Un – ghimpe în coasta luptei anti-corupție-. Asta a fost (și rămâne încă) deja „faimoasa” Secție Specială. Creată în „laboratorul” PSDragnea, „metamorfozată” sub tutela PSDNL. Degeaba au tot încercat colegii mei juriști să-i explice lui Predoiu greșeala pe care o face. Omul nu s-a clintit, deși dovezile erau clare.

Ieri, raportul Comisiei de la Veneția s-a dovedit a ne da dreptate în totalitate: Secția Specială trebuie să dispară iar lupta anti-corupție trebuie să continue. Chiar dacă „ochii” sunt ațintiți asupra Ucrainei, pandemiei sau dezastrului energetic, Justiția trebuie să rămână o temă importantă aici. Pentru c-avem nevoie de siguranță. Siguranța ca România își va continua parcursul european. Tot ce mai poate face acum Cătălin Predoiu astfel e să-și dea demisia. Dacă (mai) are un dram de onoare, firește.

PS: USR va propune o modificare legislativă pentru a repara stricăciunile făcute acum prin proiectul lui Predoiu’’, a precizat deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here