Distribuie articolul

În perioada 15 martie – 15 aprilie, Direcția Silvică Dâmbovița sărbătorește ‘’LUNA PLANTĂRII ARBORILOR‘’, eveniment care a  izvorât din necesitatea menținerii integritații resurselor forestiere ale țării, având un pronunțat caracter educativ în rândul populației de toate vârstele și în special în rândul tinerilor, pentru a sădi sentimentul de ocrotire și respect față de această inestimabilă bogăție a țării.

Această sărbătoare datează în România din anul 1936 la inițiativa marelui silvicultor Marin Dracea fiind unul din cele mai importante evenimente silvice și ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a publicului și factorilor decizionali cu privire la importanța pădurii, a rolului ei esențial în menținerea echilibrului ecologic.

În această perioadă au loc acțiuni de împădurire la subunitățile Direcției Silvice Dâmbovița, cu participarea personalului silvic, mass-media, elevi, studenți, voluntari și membrii ai comunităților locale și urbane. Tot în această perioadă au loc acțiuni de ecologizare a pădurilor și igienizare a fondului forestier. Personalul silvic va participa la întâlniri cu elevii, tema discuțiilor fiind pădurea și se va acorda asistentă tehnică la plantarea puieților în ghivece sau in spațiul liber din perimetrul școlilor.

Marcarea ‘’Lunii Plantării Arborilor ‘’ la nivelul Direcției Silvice Dâmbovița  va avea loc printr-o acțiune de împădurire, atunci când condițiile climatice vor fi prielnice pentru executarea lucrărilor. Data și locația desfășurării acțiunii va fi comunicată ulterior.

 

DIRECTOR

Ing. PETRE MARIN

 

 


Distribuie articolul