Deputat Carmen Holban: Declarație on-line în cadrul lucrărilor Comisiei pentru Drepturile Femeii și Egalitatea de Gen din Parlamentul European!

0
192

Astăzi, deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban a susținut o scurtă declarație  on-line în cadrul lucrărilor Comisiei pentru Drepturile Femeii și Egalitatea de Gen din Parlamentul European. Pentru că dezbaterile au stat sub semnul războiului din Ucraina,  toți participanți au transmis mesaje de încurajare și de susținere pentru vecinii ucraineni.

,,În ceea ce privește tema discuțiilor pentru care plenul Comisiei s-a reunit în cursul acestei zile, eliminarea dezechilibrului dintre bărbați și femei, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaților, le-am precizat parlamentarilor europeni că pandemia COVID-19 a adâncit și mai mult acest decalaj.

Este vital să ne amintim că majoritatea activităților de îngrijire neplătite sunt efectuate de femei, iar impactul pandemiei a fost resimțit cel mai puternic de femeile cu copii mici care lucrau de acasă. De asemenea, trebuie să realizăm că, în ultimii doi ani, femeile cu copii s-au confruntat cu un dezechilibru mult mai mare între viața profesională și cea privată față de bărbații și femeile fără copii.

Serviciile universale de înaltă calitate, dar și combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor trebuie să fie o prioritate a țărilor membre ale Uniunii Europene. În acest fel putem spune, în sfârșit, că femeile și bărbații beneficiază de același tratament, în toate domeniile în care activează și, de ce nu, în viața privată’’, a punctat deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here