Acțiuni de sprijin pentru cetățenii ucraineni și în județul Dâmbovița

0
294

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 12/28.02.2022 privind organizarea la nivel județean a sprijinului acordat refugiaților și persoanelor strămutate din Ucraina.

Astfel, persoanele fizice și juridice din județul Dâmbovița care oferă asistență umanitară cetățenilor ucraineni pot accesa formularul pus la dispoziție de Guvernul României, pe următoarea adresă web: https://bit.ly/3K1mb3s.

În sprijinul cetățenilor care nu pot folosi formularul precizat anterior, la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (C.J.C.C.I.) Dâmbovița, începând cu data de 28.02.2022 sunt disponibile următoarele numere de telefon: 0245.613.761 și 0751.159.637. De asemenea, prin apelarea acestor numere, poate fi solicitat ajutor umanitar, putând fi pusă la dispoziție lista cu resursele disponibile pentru cetățenii ucraineni.

Cei care vor să doneze bunuri, pot duce în centrele de colectare:produse din categoria alimentelor neperisabile, ambalate sau conservate, aflate în termen de valabilitate, articole de îmbrăcăminte pentru adulți și copii, igienizate și ambalate pe categorii și mărimi, produse sanitare și de îngrijire personală, paturi pliante, saltele, lenjerii, pături, perne, saci de dormit, prosoape, acestea din urmă, de preferat, să fie noi.

Totodată, se stabilește punct central de primire a ajutoarelor donate de populație, operatori economici și instituții la sediul Filialei Dâmbovița a Societății Naționale de Cruce Roșie din România, situat în Târgoviște, str. Alexandru Ioan Cuza nr. 1.

Unitățile administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița care organizează centre la nivel local pentru colectarea ajutoarelor umanitare pot preda bunurile colectate la punctul central de primire stabilit.

Acțiunile umanitare derulate în ultimele zile s-au realizat în urma colaborării eficiente și continue a tuturor reprezentanților care fac parte din grupurile de lucru, implicați în Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”.

Mulțumiri tuturor celor care se alătură acțiunilor de sprijin pe care românii îl oferă cetățenilor ucraineni, greu încercați de agresiunea militară rusă!

 

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here