Președintele CJD, Corneliu Ștefan a participat la conferința națională a proiectului România Inteligentă, “Managementul deşeurilor – de la sursă de amenzi, la resursă şi profit”.

0
361

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a participat astăzi, la București, la Conferința Națională ,, România Inteligentă’’, în cadrul căreia a fost dezbătută problematica gestionării deșeurilor, dar și identificarea soluțiilor durabile pentru transformarea gunoiului în energie, respectiv în sursă de venituri.

,,În această după-amiază, am fost invitat în calitate de speaker, alături de ministrul Mediului, Barna Tanczos, și ministrul Economiei, Florin Spătaru, la conferința națională a proiectului România Inteligentă, “Managementul deşeurilor – de la sursă de amenzi, la resursă şi profit”.

Colectarea și transportul separat al deșeurilor în Dâmbovița, program care va debuta de la 1 martie în județul nostru – peste 350.000.000 de lei, dar și instalațiile de tratare mecano-biologică a deșeurilor și stațiile de biodigestare, proiect la care acum se lucrează asiduu în Consiliul Județean Dâmbovița în valoare de 82.000.000 de euro, au fost două exemple apreciate de toți participanții la această dezbatere.

Concluzia principală a fost aceea că, în primul rând, țintele de colectare selectivă și reciclare pot fi atinse doar dacă toți conștientizăm importanța acestui lucru. Pe de altă parte, sunt necesare modificări legislative, dar și implementarea cât mai rapidă a Sistemului de Garanție-Returnare.

Soluțiile sunt la îndemâna noastră în ceea ce privește protecția mediului și cât de curate păstrăm comunitățile în care trăim, iar Dâmbovița a făcut un pas mare în față în materie de Colectare Selectivă’’, a menționat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here