Distribuie articolul

Se lucrează la construirea celui mai mare parc din municipiul Târgoviște, din ultimii 50 de ani! Conducerea Primăriei Târgoviște a inspectat astăzi șantierul acestei investiții cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere’’, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp.

Potrivit primarului Târgoviștei, Cristian Stan acest proiect presupune amenajarea unui spațiu verde generos, pe aproximativ 90% din suprafața totală, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. Totodată, în cadrul clădirii multifuncționale, va fi realizat și un loc de joacă interior, dotat cu echipamente de joacă de tip softplay.

,,În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații. Va fi construită o tiroliană, dar și un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație.

În acest moment, se lucrează la montarea coloanelor principale de apă pentru sistemul de aspersie/irigații, la fântâna arteziană, la finisajele interioare, instalațiile electrice și ventilația aferentă clădirii multifuncționale. Valoarea totală a investiției este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.

Acest parc reprezintă numai o componentă a programului articulat de extindere a spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, program care a presupus și construirea noului parc de lângă Dâmbovița Mall și va continua cu proiectul regenerare urbană și de punere în valoare a celei mai extinse zone verzi și de relaxare din orașul nostru, Parcul Chindia!’’, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

 


Distribuie articolul