Distribuie articolul

Este nevoie de oameni noi în politică! Este concluzia la care a ajuns deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga, mai ales după modificarea legislației din domeniul justiției, care, susține parlamentaul dâmbovițean, restrânge activitatea unor instituții importante, precum DNA.

,,Încercarea de subminare a legilor justiției din perioada PSDragnea a reprezentat pentru mine un punct de cotitură. O sumă de momente care mi-a sădit în minte convingerea că e nevoie de oameni noi în politică. Oameni care să încerce, în măsura abilităților lor, să pună umărul la acea schimbare pe care o așteptam cu toții pe scena politicii de la noi. Dacă mai țineți minte, unul dintre scopurile unor „iluștrii” precum Iordache (altă întrebare…), Nicolicea sau Dragnea era acela de-a transforma DNA într-o instituție lipsită de putere. De ce? Putem cu toții anticipa…

Au trecut câțiva ani de atunci. Ieri însă, cu largul concurs al PNL și-al ministrului Predoiu, „secția specială”, „coaptă” în laboratorul PSDragnea, primește o nouă viață. Nu, ea nu va dispărea. Își va schimba pur și simplu numele, cu toată opoziția Uniunea Europene și al USR, care a votat împotriva acestei legi (bănuiesc că nu mai are sens să vă spun că am votat „împotrivă”, cu toată convingerea). Ce înseamnă asta? Pe scurt, faptul că DNA nu va mai putea ancheta nici magistrații corupți și nici judecătorii CCR. Dacă mă întrebați pe mine, doar cei care au lucruri (sau scheleți) de ascuns se tem de DNA și de lege…’’ a consemnat deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga pe pagina sa de socializare.

 


Distribuie articolul