Târgoviște: Parcul Chindia va fi reabilitat și modernizat cu fonduri europene!

0
45

În curând Parcul Chindia, cel mai mare și important spațiu de agrement din municipiul Târgoviște, va face obiectul unui amplu proiect de regenerare urbană, iar lucrările vor viza și Grădina Zoologică! Valoarea investiției va depăși 35.000.000 lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021-2027, Prioritatea 3, componenta destinată infrastructurii verzi.

,,Municipiul Târgoviște, o nouă etapă de modernizare! Am primit foarte multe întrebări legate de Parcul Chindia și de necesitatea unor intervenții de punere în valoare a celei mai extinse zone verzi și de relaxare din orașul nostru!

Acum, sunt în măsură să precizez că Parcul Chindia va face obiectul unui amplu proiect de regenerare urbană, care vizează, în linii mari, amenajarea tuturor spațiilor verzi (plantarea de arbori, arbuști/gazonarea suprafețelor), crearea unor identități spațiale specifice prin utilizarea diferitelor tipuri de vegetații, elemente constructive, mobilier urban, texturi ale suprafeței, realizarea sistemului de iluminat și de irigații, a sistemelor de supraveghere video și Wi-Fi, dotarea cu bănci, coșuri de gunoi, toalete, parcare de biciclete, împrejmuire nouă, realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, spații dotate cu echipamente de sport, reabilitarea și mentenanța finisajelor monumentelor de tip statui, sculpturi de pe amplasament, construirea de fântâni arteziene, reabilitarea, modernizarea și dotarea atât a lacului cât și a debarcaderului, crearea unei zone de promenadă pe marginea lacului, amenajarea unei zone destinate concertelor în aer liber, reabilitarea, modernizarea și dotarea zonei destinate animalelor de companie, reabilitarea și modernizarea construcției – Chioșc Fanfară, amenajarea unor trasee de escaladat și a unor tiroliene, crearea unor pontoane plutitoare, etc.

Lucrările vor viza și Grădina Zoologică, aici intervențiile presupun reabilitarea, modernizarea și dotarea zonelor destinate animalelor și crearea de habitate potrivite fiecare specii, modernizarea și dotarea corpurilor de clădire aparținând grădinii zoologice (clădiri pentru animalele grădinii zoologice pe timpul sezonului rece, grupuri sanitare, vestiare, cabinet veterinar), modernizarea aleilor pietonale. Construcțiile, ca suprafață cumulată, nu vor depăși 10% din suprafața spațiului verde! Suprafața avută în vedere în cadrul proiectului este de aproximativ 180.000 de mp., valoarea investiției va depăși 35.000.000 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021-2027, Prioritatea 3, componenta destinată infrastructurii verzi’’, a anunțat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here