DUMINICA FIULUI RISIPITOR LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

0
166

Numeroși credincioși au luat parte, în ziua de 20 februarie 2022, la Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala din Târgoviște, cu prilejul Duminicii Fiului Risipitor.

În cadrul sfintei slujbe, Mitropolitul Nifon a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Gura Ocniței, Protoieria Târgoviște Nord, pe tânărul diacon Alexandru Olteanu, absolvent al cursurilor de master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității “Valahia” din Târgoviște.

Înaltpreasfinția Sa e evocat, în cuvântul său, înțelesurile duhovnicești și pastoral-misionare ale Parabolei Fiului Risipitor, arătând că ea ne învață cum să  ne trăim, autentic și cu intensitate, viața noastră creștină. Indiferent de mărimea sau de greutatea înstrăinării, chipul lui Dumnezeu din noi – moștenirea dumnezeiască ce ne-a fost oferită, nu se pierde niciodată, iar, în pofida păcatului, prin pocăință, din oameni ai întunericului, devenim oameni ai luminii, ai bucuriei și ai înnoirii. De altfel, întreaga noastră lume are nevoie de transfigurare și de schimbare, de eliberare de sub dominația ideologiilor morții care ne urâțesc istoria și aspirațiile noastre, sub pretextul unei libertăți greșit înțelese și utilizate. Pentru aceasta, întoarcerea la adevăratele valori, creștine și românești, la principiile Evangheliei lui Hristos și la ceea ce a dat sens vieții înaintașilor noștri, reprezintă o nevoie existențială concretă și urgentă, pe care cu toții trebuie să o slujim.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here