Deputat Carmen Holban: ,,România va depăși cu succes vârful valului 5 al pandemiei, grație măsurilor eficiente luate de PSD’’

0
298

Partidul Social Democrat şi-a asumat actul guvernării şi din dorinţa de a produce o schimbare reală în ceea ce înseamnă managementul gestionării crizei sanitare, generată de pandemia coronavirusului. În acest context, am dovedit, graţie specialiştilor redutabili pe care-i avem în domeniul sănătăţii, că suntem capabili să intervenim pentru a reduce numărul deceselor provocate de virus, prin măsuri eficiente şi pragmatice, adoptate de urgenţă în timpul foarte scurt de când am intrat la guvernare.

Evident, era mai facil pentru noi să rămânem în Opoziţie, mai ales după dezastrele produse de valurile anterioare ale îmbolnăvirilor, dar PSD nu putea rămâne impasibil în timp ce viaţa românilor era pusă în pericol, cu atât mai mult cu cât am criticat permanent, constructiv, acţiunile foştilor miniştri ai Sănătăţii.

Prin ceea ce s-a realizat de când profesorul Rafila conduce acţiunile anti-Covid 19, este indiscutabil că intrarea PSD la guvernare a fost pozitivă, punându-se accent mai mult pe prevenţie şi eficientizând astfel acţiunile de înlăturare a efectelor pandemice.

Reamintesc, în acest context, cele mai importante trei măsuri luate de Ministerul Sănătăţii condus de PSD:

  1. Creşterea capacităţii de testare pentru identificarea din timp a infecţiilor;
  2. Organizarea centrelor de evaluare pentru prevenirea aglomerării spitalelor;
  3. Asigurarea medicamentelor necesare pentru tratarea infecţiei în fazele incipiente, pentru prevenirea formelor severe şi a deceselor.

După cum a subiliat ministrul Sănătăţii, sunt încrezătoare că vom continua măsurile pozitive de contracarare a ravagiilor virusului şi, în cel mai scurt timp posibil, vom reveni la normalitatea de dinaintea pandemiei. În consecinţă, consider remarcabil aportul adus de PSD în această coaliţie de guvernare, deoarece, aşa cum am arătat, deciziile noastre au avut un impact major în scopul sprijinirii românilor de a depăşi această perioadă grea pentru noi toţi.

 

Georgeta Carmen Holban

Deputat PSD de Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here