Polițiștii atrag atenția deținătorilor de câini: Nu abandonați animalele și aveți grijă de ele!

0
131

Deținătorii de animale au obligația de a avea un comportament lipsit de brutalitate față de acestea, de a asigura condițiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute, de a nu le abandona și/sau izgoni.

De asemenea, aceștia au obligația de a asigura animalelor, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producție, următoarele: un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire și atenție, asistență medicală.

Atragem atenția că este interzis să se aplice rele tratamente și cruzimi animalelor!

Precizăm că abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost și tratament medical.

Încălcarea acestor fapte se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 de lei.

Totodată, vă informăm că, în conformitate cu prevederile O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune, metișii acestora, excepție făcând exemplarele cu regim special prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanței de urgență.

Pentru nerespectarea acestor prevederi puteți fi sancționați contravențional cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here