Plecând de la cazul primarului violator de Ștefăneștii de Jos, parlamentarii USR vor să modifice legislația!

0
179

Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga aduce în atenția opiniei publice cazul primarului liberal de la Ștefăneștii de Jos care, potrivit procurorilor, ar fi abuzat și apoi traficat, alături de alți indivizi, o minoră, edil care în ciuda celor întâmplate a reușit să mai obțină un mandat și să rămână pe funcție. Pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple, patru senatori de la USR au inițiat un proiect de lege care prevede că orice act sexual săvârșit cu un minor sub 14 ani  trebuie să fie  încadrat automat la viol. Problema este că proiectul respectiv nu a atins cvorumul la Senat din cauza parlamentarilor care au chiulit de la vot. Proiectul va ajunge în Camera Deputaților, for decizional, unde deputatul Blaga speră ca acesta să fie votat.

,,Conform procurorilor DIICOT, acum 4 ani de zile, primarul din Ștefăneștii de Jos ar fi violat și traficat mai apoi alături de un grup de oameni o fetiță de numai 13 ani. Fapta în sine ar fi de neiertat. Pare ireal însă că Ștefan Ionel Robert nu doar că se mai află astăzi încă în libertate dar că a mai obținut între timp un nou mandat de primar, ales fiind pe listele PNL. Mai mult decât atât, în comuna ilfoveană, ca într-o carte de Lee Child parcă, primarul e și șeful poliției. Șef al asistenței sociale de asemenea. Fix instituțiile care ar trebui să-i apare pe cei tineri și pe cei neajutorați de către monștrii cu chip de om.

Băgând capul în pământ nu rezolvăm nicio problemă. România e astăzi în fruntea listei în ceea ce privește traficul cu minori la nivelul UE. Țara cu cele mai multe mame cu vârsta sub 14 ani de asemenea. Dincolo de sloganuri care sună bine, adevăruri care dor și care distrug vieți ies la iveală. Și-n cazuri de acest gen, în care infractorii se simt protejați, acoperiți la nevoie, doar legi clare, dure, neinterpretabile pot fi soluția. Pentru că, indiferent de viziunile politice, chiar cred că putem cădea de acord cu toții că astfel de acte nu pot fi tolerabile într-o societate cu pretenții europene, de secol 21. Am pretenția asta de la orice ales al Parlamentului, pentru că sunt convins că niciun alegător n-ar putea închide ochii știind c-ar putea fi copilul său pus în această situație subumană.

Ieri, în Senat, proiectul colegilor mei, Oana Țoiu, Monica Berescu, Anca Dragu și Andrei Lupu, proiect care prevede că orice act sexual săvârșit cu un minor sub 14 ani ar trebui încadrat automat la viol, n-a atins cvorumul, mulți dintre parlamentari alegând să chiulească de la vot. Proiectul ajunge în Camera Deputaților, for decizional, unde sper ca acest lucru să nu se mai întâmple. În țara în care o fetiță a fost răpită de la un priveghi și violată mai apoi de un grup de bărbați, doar pentru ca întregul act să fie clasat drept „consimțit” pentru că nu s-a putut dovedi că fetița ar fi țipat NU mai avem voie să închidem ochii. În țara în care, în prima jumătate a anului trecut, din peste 18.000 de cazuri de infracțiuni sexuale cu minori, sub 3500 au fost finalizate prin rechizitorii, nu mai avem voie să rămânem nepăsători. În țara în care primari redevin aleși după astfel de acte abominabile, trebuie să luăm atitudine. Și să votăm cu gândul la a îndrepta din ororile trecutului’’, a menționat deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here