Distribuie articolul

Astăzi a avut loc evaluarea activității, pe anul 2021, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” Dâmbovița și a Comitetului Județean pentru situații de urgență. La eveniment, care s-a desfășurat în Corpul K al Universității Valahia din Târgoviște, cu respectarea normelor în context pandemic, au participat: Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, subprefecții Ana Maria Dragotă – Zamfir și Cornel Sălișteanu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și comandanții de arme din structurile M.A.I. și M.A.P.N.

Cu acest prilej, Prefectul Claudia Gilia a transmis un mesaj de apreciere față de întreaga activitate desfășurată de către angajații ISU Dâmbovița, pe parcursul anului 2021: ,,Este o onoare pentru mine să particip la bilanțul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” al Judeţului Dâmbovița, care este una dintre cele mai importante instituții ale județului nostru. Activitatea din domeniul situațiilor de urgență este una complexă, cu implicații multiple. ISU este chemat, de obicei, în situații limită. Atunci când altcineva nu mai poate ajuta. Angajații ISU trebuie să aibă mâini de fier și inimi de catifea. Sunteți mereu alături de oamenii aflați în situații limită.

ISU este instituția care dacă știe să prevină și să informeze, devine din ce în ce mai invizibilă și acest lucru este bine, pentru că atunci când există știri despre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – există victime, tristețe și prejudicii materiale. Vă felicit pentru disciplina și seriozitatea cu care vă tratați meseria și pentru respectul față de uniformă. De dumneavoastră depind mii de vieți în fiecare zi, iar reacția în situațiile de urgență trebuie să fie una rapidă, coordonată și eficientă, de aceea lucrul în echipă este vital pentru reușita misiunii. ISU Dâmbovița a desfășurat zeci de mii de activități în urma unor accidente rutiere, incendii, activități de căutare sau salvare, asistență medicală de urgență și multe alte intervenții și acțiuni legate de contextul pandemic provocate de virusul Sars-Cov-2.

Cred cu tărie că unele dintre cele mai importante activități ale ISU Dâmbovița sunt și cele legate de prevenție și informare a cetățenilor cu privire la situațiile de risc. Vă felicit pentru întreaga activitate desfășurată în anul 2021! Mult succes în 2022, putere de muncă și sănătate! Misiunile nu vor fi ușoare, însă dâmbovițenii vor fi protejați prin efortul dumneavoastră.”

 

Biroul de Presă al Instituției Prefectului

 


Distribuie articolul