Distribuie articolul

Comunicat de presă

Reprezentanții angajaților din poliție, penitenciare și militarilor rezerviști se întâlnesc în data de 31.01.2022, ora 10:00, la Senatul României, cu președintele PNL, Florin CÎȚU

Florin CÎȚU deschide ușa dialogului cu reprezentanții angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională pentru deblocarea crizei generată de înghețarea salariilor și pensiilor.

Președinții celor 15 organizații sindicale din poliție, penitenciare și ale militarilor rezerviști, care reprezintă împreună aproximativ 150.000 de membri, au solicitat în data de 21.01.2022, sprijinul președintelui Partidului Național Liberal (PNL), Florin CÎȚU, în identificarea unor soluții care să facă posibile, în anul 2022:

  1. aplicarea în integralitate a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în ceea ce privește întreg personalul din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională;
  2. actualizarea pensiilor militare de stat conform Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat fără modificările și completările ulterioare, așa cum a fost adoptată de Parlamentul României.

Președintele PNL, Florin CÎȚU, a transmis reprezentanților angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională că sunt așteptați în data de 31.01.2022, ora 10:00, la Senatul României, pentru a identifica soluții în vederea deblocării crizei generate în luna decembrie 2021 de înghețarea salariilor și pensiilor.

Cele 15 organizații sindicale reprezentative consideră că dialogul cu președintele Florin CÎȚU ar trebui să fie în măsură să contribuie în mod clar la îmbunătățirea politicii sectorului de apărare, ordine publică și securitate națională și să conducă la rezolvarea problemelor recurente din poliție, penitenciare și a celor din structurile militare ale statului român.

Totodată, sindicatele sunt de părere că problemele prezentate liderului Partidului Național Liberal (PNL), Florin CÎȚU, au un impact semnificativ asupra condițiilor de muncă ale celor aproximativ 300.000 de angajați din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, iar rezolvarea acestora ar contribui în mod pozitiv la creșterea siguranței cetățenilor și implicit la sporirea încrederii opiniei publice în poliție, penitenciare și în instituțiile militare ale României.

Federația Sindicatelor Naționale ale Politistilor si Personalului Contractual din România (FSNPPC) – președinte Vasile ZELCA

Federația Sindicatelor Democratice din România (FSDR)/SIDEPOL – președinte Gabriel GÎRNIȚĂ

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România “Alexandru Ioan Cuza” (FSDPR) – președinte Ionel BABUȘ

Federația Polițiștilor SED LEX, președinte Florin VÎLNEI

Federația Sindicatelor Polițiștilor de Frontieră din Romania (FSPFR) – Adrian DIUGU

Federația „Publisind” – Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL – președinte Cosmin ANDREICA

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) – președinte Cosmin DOROBANȚU

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) – președinte Florin ȘCHIOPU

Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP) – președinte Ionuț MOGÎLDEA

Sindicatul Național “Pro Lex” – președinte Vasile LINCU

Sindicatul Național al Polițiștilor din România „DECUS” – președinte Gabriel IVANOV

Sindicatul Politistilor din Romania “Diamantul” – președinte de onoare Emil PĂSCUȚ

Sindicatul Național “UNIPOL” – președinte Marius IDITA Liga pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari (LADPM) – grl. (rez.) Nicolae GROPAN

Asociația Pensionarilor din Administrația Națională a Penitenciarelor (APANP) – col. (rez.) Valentin LUPU


Distribuie articolul