Activități ale polițiștilor de Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală

0
58

Astăzi, 28 ianuarie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, au lansat un concurs în cadrul proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar, la care participă elevi de la școlile gimnaziale din Dărmănești, Pucioasa, Titu, Găești și Târgoviște.

În cadrul competiției, copiii vor realiza materiale informativ-preventive pe tema prevenirii și combaterii bullying-ului.

Obiectivul concursului constă în educarea copiilor în armonie, solidaritate şi respect și dezvoltarea abilităților și a motivației de relaționare, mesajul principal al acestei activități fiind rezolvarea conflictelor prin comunicare nonviolentă.

Polițiștii atrag atenția cu privire la faptul că, deși Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Şcoală este sărbătorită pe 30 ianuarie, mesajul ei trebuie să dureze şi să se manifeste în permanență. Agresiunea, manifestată sub diverse forme în şcoli (îmbrânceli jigniri, injurii, vulgarităţi, intimidări fizice sau verbale) trebuie eliminată. Este necesar ca relaţiile elev-coleg, elev-profesor, elev-părinte să se dezvolte și să se consolideze în toleranţă și bună înțelegere, unde puterea de convingere a cuvântului şi nu a violenţei trebuie să primeze.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here