Recomandările polițiștilor pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice

0
154

Polițiștii dâmbovițeni le reamintesc cetățenilor faptul că pentru a conduce o bicicletă sau trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani.

Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, bicicletele și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

Circulația bicicletelor și a trotinetelor electrice pe trotuare este interzisă. De asemenea, este interzis să transportați pasageri pe trotineta electrică!

În circulația pe drumurile publice bicicleta/trotineta electrică trebuie să fie echipată cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente. De altfel, este interzisă circulația acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare.

Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.

Polițiștii le recomandă participanților la trafic, pentru a evita să fie implicați în evenimente rutiere negative, să adopte un comportament responsabil, să manifeste o atenție deosebită la cei din jur și să execute fiecare manevră în condiții de siguranță, după o temeinică asigurare!

Nu vă deplasați cu bicicleta sau cu trotineta dacă ați consumat băuturi alcoolice. Alcoolul crește gradul de implicare în evenimente negative.

 

  • La data de 24 ianuarie a.c., un bărbat de 26 de ani, în timp ce se deplasa pe o stradă din Târgoviște, s-ar fi dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, accidentându-se ușor.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here