Mesajul senatorului Virgil Guran, cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române

0
211

24 ianuarie este o zi de sărbătoare pentru toți românii. Marchează un eveniment istoric, Unirea Principatelor Române din anul 1859, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, eveniment ce ne invită astăzi, pe noi toți, să reflectăm la curajul și lecția de abilitate politică a liderilor acelor vremuri.

24 ianuarie 1859, ziua alegerii lui Alexandru Ioan Cuza la Bucureşti ca domnitor al Ţării Româneşti, după ce la 5 ianuarie fusese ales la Iaşi domnitor al Moldovei, a reprezentat prima etapă în crearea statului unitar român modern.În vremuri tulburi, cum sunt și cele pe care le trăim astăzi, românii au dat un exemplu națiunilor care i-au urmat în acest demers. S-au unit dincolo de neînțelegeri, de ideile ce nu au coincis pe toate planurile, pentru că totuși, liderii politici au înțeles că trebuie să dea curs voinței poporului.

24 ianuarie nu este despre discursurile celor de astăzi, ci ne îndeamnă pe toți să facem o analiză a prezentului, să dăm dovadă de sinceritate și să ne unim forțele pentru a face din România o țară puternică pe care să le-o  lăsam moștenire copiilor și nepoților. Faptul că astăzi, din Senatul României, pot pune umărul la luarea unor decizii importante pentru viitorul acestui județ și al țării, este o onoare pentru mine, dar mai presus de orice, este o datorie față de acest popor, un angajament pe care mi l-am asumat.

Cea mai importantă lecție a momentul de la  1859 este cea a solidarității. Numai împreună putem reuși să clădim un viitor care să fie demn de împărtășit generațiilor viitoare.

La mulți ani tuturor românilor!

Senator Virgil Guran

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here