Deputat Carmen Holban: Astăzi, în vechea Cetate de Scaun a Târgoviștei, i-am sărbătorit pe cei care au schimbat cursul istoriei și au făcut marele pas către o națiune liberă și demnă’’

0
140

La 24 ianuarie este sărbătorită, în fiecare an, Ziua Unirii Principatelor Române. La 24 ianuarie, Alexandru Ioan Cuza era ales domn și al Țării Românești, după ce fusese ales domn al Moldovei, realizându-se astfel unirea celor două Principate Române sub conducerea unui singur domnitor. Acest eveniment important în istoria țării a reprezentat primul pas pentru realizarea unui stat național unitar român.

,,24 Ianuarie 1859 a fost ziua în care voința românilor din Ţara Românească și Moldova s-a materializat prin „Mica Unire”. Astăzi, în vechea Cetate de Scaun a Târgoviștei, i-am sărbătorit pe cei care, din dragoste pentru acest pământ, au schimbat cursul istoriei și au făcut marele pas către o națiune liberă și demnă. Au pus UNITATEA mai presus de orice și pentru aceasta le vom fi recunoscători!’’, este mesajul transmis de deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here