Deputat Carmen Holban: ,,Numărul testelor zilnice a ajuns în medie la 80.000’’

0
253

În curând farmaciile vor elibera medicamentele specifice tratării COVID-19 pe bază de prescripții medicale! A anunțat deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban care a ținut să amintească faptul că aceasta este doar una dintre multiplele măsuri pe care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila le-a luat în numai două luni de activitate la acest minister.

,,Sunt diferențe majore, de necontestat, între măsurile luate de ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, și cele ale miniștrilor care, în ultimii doi ani, au trecut prin acest portofoliu.

În doar două luni, Alexandru Rafila a venit cu soluții rapide:

-Înființarea a 230 de centre de evaluare. 140 sunt deschise, iar oamenii deja se testează și primesc tratamentul necesar.

-Implicarea a peste 3.400 de medici de familie în lupta împotriva COVID-19. Deja s-au semnat contractele cu CNAS și au început să testeze. Procesul continuă.

-Numărul testelor zilnice a ajuns în medie la 80.000! De aici și creșterea numărului de noi cazuri depistate pozitiv.

-Sunt asigurate stocurile de medicamente și antivirale atât pentru spitale, cât și pentru centrele de evaluare.

-În perioada următoare, farmaciile vor elibera medicamentele specifice tratării COVID-19 pe bază de prescripții medicale.

Liberalii și foștii lor parteneri de coaliție nu au reușit să pregătească România pentru lupta împotriva acestei pandemii, în foarte mare măsură din cauza nepriceperii. Putem spune, fără să greșim, că Executivul are un ministru al Sănătății profesionist, datorită căruia România este mult mai bine pregătită pentru a face față acestei pandemiei. Iar acest ministru este al PSD!’’, a punctat deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here