Distribuie articolul

Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga se solidarizează cu elevii care au protestat în fața Prefecturii Dâmbovița împotriva tăierii burselor școlare! Acesta susține că nu este normal ca  regulile pentru stabilirea cuantumului burselor să fie schimbate peste noapte, pentru că nu se schimbă regulile jocului în timpul jocului.

,,PSD şi PNL taie din bursele elevilor. Tot mai mulţi sindicalişti au ales să iasă în stradă, nemulţumiţi de actuala conducere a ţării, formată din PSD şi PNL. Nici elevii nu sunt liniştiţi după ce guvernanţii social-democraţi şi cei liberali au hotărât să taie din bursele şcolare.

Copiii care au medii mai mici de 9.50 îşi iau adio de la banii primiţi de la stat pentru munca și meritele lor. Discuţiile pe tema mediei au fost şi vor mai fi, dar nu este normal ca regulile pentru stabilirea cuantumului burselor să fie schimbate peste noapte. Nu schimbi regulile jocului în timpul jocului.

Astfel de decizii pot fi luate, cu motive bineîntemeiate şi argumentate, cel mai devreme în următorul an de învăţământ. Am văzut că au protestat mai mulţi elevi şi în Târgovişte, în frig, pe platoul din faţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi al Instituţiei Prefectului Dâmboviţa.

Elevii au scandat că vor burse şcolare şi nu pensii speciale. Bineînţeles, niciunul dintre şefii judeţului nu a coborât să stea de vorbă cu ei. Rămâne de văzut ce alte categorii se vor trezi cu veniturile micşorate, mai cu seamă în această perioadă când facturile la utilităţi au explodat, iar coşul zilnic este din ce în ce mai scump’’, a menționat deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

 


Distribuie articolul