Deputat Daniel Blaga: ,,Violența domestică e o problemă sistemică în România’’

0
146

Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga atrage atenția factorilor responsabili că ar trebui să se facă mult  mai mult pentru victimele violenței domestice, adică pentru femeile care sunt maltratate de către partenerii lor de viață.

Chiar dacă salută decizia Guvernului de a achiziționa brățări electronice, ca măsură de protecție pentru victimele violenței domestice, îngrijorarea parlamentarului dâmbovițean pleacă de la faptul că ministerul de resort a dispus cumpărarea unui număr insuficient de kituri, respectiv 1000 în condițiile în care sunt în vigoare 4300 de ordine de restricție.

,,Ultimii ani sper că au reușit să ne deschidă ochii cu privire la nevoia de a ne simți în siguranță, căci a fi în siguranță nu-i vreun moft sau vreun privilegiu. Din păcate, mii de oameni, femei în primul rând, trăiesc zilnic cu teama unui nou abuz, în țara noastră. Iar noi nu avem voie să închidem ochii. Pur și simplu nu avem voie.

Violența domestică e o problemă sistemică în România, una ce poate fi oprită doar dacă luăm măsuri ferme, mizând pe empatie dincolo de orice, căci fără ea nu avem cum să înțelegem durerea, teama, spaima și traumele pe care femeile le trăiesc zilnic. Uneori mult mai aproape de noi decât am crede.

Felicit Guvernul pentru decizia de a demara procedurile pentru achiziția brățărilor electronice care protejează victimele violenței domestice însă nu pot să nu fiu mâhnit de faptul că, în acest moment, MAI a decis să achiziționeze puțin sub 1000 de kituri, în condițiile în care avem acum în vigoare aproximativ 4300 de ordine de restricție. Și e cert că numărul abuzurilor e în realitate unul mai mare.

Sper ca toți parlamentarii să urmeze exemplul colegei mele, Oana Țoiu, și să iasă public pentru a cere achiziționarea integrală a kit-urilor necesare. Cât mai curând.

Știu, trăim o perioadă în care, pe anumite subiecte, părerile noastre sunt diferite. Am convingerea însă că aici nu avem cum să fim divizați. Violența nu are justificare iar perpetuarea sa nu poate fi acceptabilă’’, a semnalat deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here