Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a semnat astăzi protocolul cu CNAIR pentru Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște și centurile orașelor Pucioasa și Fieni!

0
368

Proiectele importante care privesc infrastructura rutieră a județului Dâmbovița au intrat într-o nouă etapă! În această dimineață, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat protocolul de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru implementarea proiectelor privind Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște și Centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni, investiții care se ridică la aproape 305 milioane de euro.

„TRANSFORMĂM JUDEȚUL DÂMBOVIȚA!

,,La prima oră a dimineții, am semnat protocolul de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru implementarea Inelului 2 de Centură al municipiului Târgoviște și a centurii ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni. Cele două investiții se ridică la  1.509.651.529,79 lei- 304.980.107,02 euro! Așa cum le-am promis dâmbovițenilor, dezvoltarea infrastructurii rutiere este prioritară pentru mine și echipa Consiliului Județean.

Este încă un pas important pentru transformarea județului Dâmbovița din toate punctele de vedere: dezvoltare teritorială și creștere economică, noi oportunități pentru mediul privat, decongestionarea traficului rutier și siguranța în trafic”, a declarat  președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. Acesta a mulțumit pentru deschidere și susținere ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar și întregii echipe de la Consiliul Județean, consilierilor județeni, colegilor parlamentari pentru implicare în dezvoltarea acestor proiecte extrem de importante pentru dezvoltarea județului.

„Mulțumesc întregii echipe de la Consiliul Județean Dâmbovița, tuturor consilierilor județeni, colegilor parlamentari și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, cel care a înțeles cât de importante sunt aceste noi drumuri pentru județul nostru. Protocolul va reglementa modul de colaborare interinstituțională în vederea realizării acestor viitoare artere rutiere extrem de importante pentru dezvoltarea județului nostru”, a transmis președintele Corneliu Ștefan.

Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște:

Lungimea totală a traseului este de 15,28 km. Vom avea 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime. Ca suprafață a drumului, inclusiv bretele, vorbim de 392.840 mp. Drumul de centură va avea 2.400 de metri de poduri și pasaje care, însumate, au suprafața de 60.000 mp.

Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește.

Ca sumă, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 727.433.811,72 lei (inclusiv T.V.A.).

Inelul de centură al orașelor Pucioasa și Fieni

Acest drum are o lungime 15,13 km. Și aici am prevăzut 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime.

Drumul de ocolire al celor două orașe are prevăzute 8 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală.

Totalul general necesar pentru „Drumul de legătură la DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni” este de 782.217.718,07 lei (inclusiv T.V.A.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here