PSD vrea să modifice legislația privind protecția cetățenilor față de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale!

0
326

PSD va solicita adoptarea în regim de urgență a unor modificări și completări la legislația privind protecția cetățenilor față de creșterea galopantă a prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Principalele soluțiile pe care PSD le va propune în Coaliția de guvernare sunt următoarele:

-Acordarea de vouchere de energie consumatorilor vulnerabili, astfel încât să se evite procedurile birocratice și să se asigure o protecție reală pentru această categorie;

-Simplificarea procedurilor de plată a compensațiilor pentru furnizorii de energie, astfel încât activitatea acestora să nu fie afectată;

-Reglementarea unor sancțiuni pentru furnizorii de energie care nu respectă plafoanele impuse de legislația în vigoare;

-Extinderea schemei de ajutor de stat pentru marii consumatori din energie din economie și la IMM-urile afectate puternic de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Actuala Lege a plafonării prețurilor la energie, adoptată de fosta majoritate parlamentară, nu oferă o protecție reală a cetățenilor și poate provoca prăbușirea unor instituții și companii strategice din economia românească. Pe lângă impactul social negativ resimțit în mod direct de creșterea uriașă a facturilor la energie, actuala evoluție va determina scăderea dramatică a puterii de cumpărare și a numărului de români care vor intra în zona de sărăcie și a deprivării materiale severe.

PSD Dâmbovița

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here