Distribuie articolul

Cu ocazia zilei de naștere, miercuri, 5 ianuarie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie, la Paraclisul Reședinței eparhiale Kretzulescu.

La slujbă, au luat parte Părinții Consilieri, ostenitori ai Centrului Eparhial și maicile de la Reședința mitropolitană, care au dorit să fie alături de Ierarhul nostru, mulțumind Bunului Dumnezeu pentru tot binele dăruit Înaltpreasfinției Sale și Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Chiriarhul nostru a mulțumit tuturor pentru sprijinul acordat în împlinirea misiunii sale pastorale, evidențiind faptul că slujirea Ortodoxiei și a neamului românesc reprezintă o nobilă vocație, dar și o necesitate existențială, ce coalizează fidelitatea, comuniunea și responsabilitatea tuturor celor ce și-au asumat aceasta.

Înaltul Ierarh a evocat rolul benefic al valorilor Evangheliei lui Hristos pentru civilizația și cultura noastră, subliniind necesitatea aprofundării lor și a educației tinerelor generații, astfel încât această prețioasă moștenire să fie cât mai intens promovată și trăită.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 


Distribuie articolul