Sindicaliștii din industria de apărare se solidarizează cu protestul sindicaliștilor de ALRO Slatina!

0
378

Sindicatul Dreptatea Automecanica Moreni  și Federația Națională Unirea, ambele din industria de apărare, se solidarizează  și susțin protestul sindicaliștilor de ALRO Slatina. Conducerea ALRO Slatina a anunțat că închide 60% din producție și trimite angajații în șomaj tehnic din cauza prețului extrem de ridicat la energie.

Liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu spune că problema cu care se confruntă acum  ALRO Slatina se va propaga în toată industria pentru că nimeni nu va putea funcționa cu actualele prețuri la energie și gaze, care vor crește și mai mult în 2022.

,,Ne-am solidarizat pentru că situația energiei nu este numai problema ALRO Slatina. Ceea ce se întâmplă cu energia în momentul de față afectează și întreprinderile mici, și pe cele mijlocii, dar și întreprinderile mari.

Și societățile din industria de apărare sunt apăsate și chiar pregătim un material pe care să-l înaintăm Guvernului, în care solicităm sprijin și ajutor, pentru că și noi suferim din cauza costurilor mare ale energiei electrice, mai ales că ele se duc direct în preț și devenim necompetitivi pe ceea ce înseamnă prețul produsului pe care noi îl facem.

Totul pleacă de la aceste facturi imense, colosale, care îi afectează pe toți, pornind de la omul simplu, până la societățile mari, pentru că ALRO este o societate destul de mare…  ’’, a semnalat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here