Furturile din locuințe pot fi evitate! Fiți preventivi și nu veți deveni victima unei astfel de infracțiuni!

0
29

În situația în care o să vă petreceți noaptea dintre ani departe de casă, pentru a nu deveni victime ale infracțiuni de furt, polițiștii dâmbovițeni vă adresează următoarele recomandări:

Asiguraţi-vă locuinţa cu uşi metalice sau confecţionate din materiale rezistente care să fie prevăzute cu încuietori sigure.

Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă că sunteţi departe de casă, întrucât acest lucru poate constitui o invitaţie pentru hoţi!

Dacă locuiţi la casă sau în apartamente situate la parter, etajul 1 sau la ultimul etaj, protejati-vă ferestrele şi balcoanele cu grilaje metalice, solide, ale căror console să fie încastrate în zid, iar spaţiile din bare să fie de dimensiuni mici.

Evitaţi să lăsaţi cheile de la intrarea în locuinţă în locuri „tradiţionale”(sub preșul de la uşă, într-un ghiveci din apropierea locuinţei ori în cutia poştală).

Manifestaţi prudenţă sporită faţă de necunoscuţii care sună la uşă invocând diverse pretexte (comercianţi ambulanţi, persoane care solicită să dea un telefon urgent sau cer un pahar cu apă).

În situația în care veți primi colindători, nu expuneţi la vedere, în locuinţă, obiecte de valoare care pot capta interesul hoţilor şi nu discutaţi despre bunurile din interior, chiar dacă aceştia se arată încântaţi de anumite obiecte.

Pentru un plus de siguranță vă puteți monta un sistem de alarmare și supraveghere video în locuință sau afară, care să înregistreze orice activitate.

Totodată, vă reamintim că principalele moduri de operare folosite de spărgători sunt: furtul prin efracție, furtul cu chei potrivite, furtul prin escaladare și furtul prin împrietenire sau folosire a unor false calități.

Nu uitați : prevenția reduce gradul de victimizare!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here