IPJ DÂMBOVIȚA: SFATURI UTILE PENTRU DEPLASĂRI ÎN SIGURANȚĂ

0
72

Pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație produse pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii le recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive şi respectarea indicaţiilor poliţiştilor rutieri.

Polițiștii de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vă sfătuiesc ca, înainte de a pleca la drum, să verificaţi nivelul uleiului, combustibilului, antigelului și al lichidului de parbriz și să vă asigurați că sistemul de iluminare și de încălzire-dezaburire funcționează eficient.

Vă informăm că în conformitate cu prevederile legale în vigoare, conducătorul de autovehicul este obligat să verifice funcționarea sistemului de lumini și semnalizare, a instalației de climatizare, să mențină permanent curat parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, precum și plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare ale autovehiculului și remorcii.

Informaţi-vă temeinic despre fenomenele meteo prognozate pentru traseele pe care urmează să le parcurgeți.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!

Întotdeauna păstrați în mers o distanță suficientă față de partenerii din trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiții de siguranță în cazul în care este necesar.

Polițiștii vă reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe un carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei.

Fiți responsabili și conduceți prudent, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la traficul rutier!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here