Recomandările polițiștilor pentru părinți și copii

0
372

În perioada sărbătorilor de iarnă, pentru ca fiecare obicei să fie petrecut în siguranță și fără evenimente nedorite, polițiștii recomandă părințiilor și copiilor:

Pentru a preveni evenimentele negative, polițiștii vă sfătuiesc să vă supravegheați copiii în permanență, iar în situația în care aceștia vor participa la colindat, stabiliți un traseu fix și fiți alături de aceștia la urat.

Asigurați-vă că cei mici poartă haine deschise la culoare atunci când se deplasează după înserat pentru a putea fi observați cu ușurință de către conducătorii auto. Dați un exemplu copiilor și respectați întotdeauna regulile de circulație pe drumurile publice.

Pentru siguranța copilului dumneavoastră polițiștii vă recomandă să le cunoașteți preocupările, anturajul și locurile pe care le frecventează.

Este necesar ca în această perioadă să-i supravegheați pe cei mici și să nu le permiteți acestora să utilizeze articole pirotehnice întrucât se pot răni.

În situația în care observați un minor neînsoțit pe stradă, întrebați-l dacă are nevoie de ajutor. Rețineți semnalmentele acestuia și, în cazul unei alerte de dispariție de minor, transmiteți autorităților informațiile deținute.

De asemenea, polițiștii îi sfătuiesc pe cei mici ca în situația în care merg la colindat, să evite casele persoanelor necunoscute și traseele prea lungi care nu sunt intens circulate sau bine iluminate.

Nu plecați de acasă fără acordul părinților/ adulților din familia dumneavoastră!

Nu vă jucați cu articolele pirotehnice!

Dacă vă simți în pericol, cereți ajutorul membrilor din familie sau, la nevoie, chiar adulților de pe stradă ori apelați numărul pentru apeluri de urgență – 112!

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here