Distribuie articolul

Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga nu vede cu ochi buni instalarea lui Alexandru Stănescu, fratelui secretarului general al PSD, Paul Stănescu… la ANRE! Parlamentarul dâmbovițean susține că pregătirea profesională a acestuia, de inginer mecanic agricol, nu-l recomandă pentru ocuparea acestei funcții importante mai ales în actualul context energetic.

Alexandru Stănescu a fost ales, marți, de plenul comun al Parlamentului, în funcția de membru al Comitetului de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. Au fost 233 de voturi ,,pentru’’ instalarea fratelui lui Paul Stănescu la ANRE și 120 de voturi ,,contra’’

,,Într-un an în care piața energetică a fost atât de volatilă, era firesc ca la conducerea ANRE (instituția care controlează piața de energie din România) să fie instalat un profesionist desăvârșit. Țara noastră avea acum, mai mult decât oricând poate, nevoie de asta. Jocurile politice au dictat însă altfel. Astfel, Alexandru Stănescu, un inginer mecanic agricol cu 0 experiență sau expertiză în domeniu, va conduce destinele unei instituții importante.

Ce-l recomandă pe acest domn? Ceva aparent mult mai important decât CV-ul. Gradul de rudenie. A fi frate cu secretarul general al PSD, Paul Stănescu (știam eu că recunoașteți numele), trebuie că are anumite avantaje. A fi „ratat” la mustață un nou mandat de parlamentar a ajutat de asemenea. Pe sistemul „băieți, nu mă lăsați pe dinafară, nu?”. Știm cu toții, PSD are grijă de „prieteni, la greu”.

Dincolo de salariul „baban”, de aproape 9.000 de Euro pe lună (nu cred că ar deranja pe nimeni dacă un profesionist desăvârșit ar încasa banii ăștia, atâta timp când nominalizarea sa s-ar baza pe o experiență anterioară mai mult decât apreciabilă), rămâne o singură întrebare: cine achită nota de plată? Momentan noi, cu toții. Mai ales că ultimul „șef” al ANRE s-a dovedit a fi un condamnat penal, instalat culmea! (șocant, știu), tot de către PSD. Și care n-a știut să gestioneze deloc situația energetică cu care ne confruntăm cu toții acum.

Știu că și eu și colegii mei ne repetăm, uneori obsesiv, însă până când criteriile de „selecție” în posturi cheie (și nu numai) nu vor fi realizate pe baza competențelor, a experienței dovedite și a expertizei relevante, nu vom putea decât să asistăm la astfel de numiri sinistre’’, a consemnat deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga pe pagina sa de socializare.

 

 

 

 

 

 


Distribuie articolul