Deputat Carmen Holban: ,,Calitatea vieții și bunăstarea socială ne clasează pe ultimul loc în UE și pe locul 44 în lume’’

0
397

Românii se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul calitatea vieții și bunăstarea socială! Este semnalul de alarmă tras de deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban, care a discutat cu colegii săi de la Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați despre factorii care afectează calitatea vieții românilor, aspecte care au stat la baza unei ample cercetări sociologice. Stresul, situația financiară precară,dar și lipsa de timp… sunt doar câțiva dintre factorii analizați de Social Progress Imperative.

,,Românii sunt tot mai stresați de această pandemie care pare că nu se mai termină – 46%, de situația financiară incertă – 40%, dar și de lipsa de timp – 34%. Procentele sunt îngrijorătoare, iar calitatea vieții și bunăstarea socială ne clasează pe ultimul loc în UE și pe locul 44 în lume. Datele acestea, dar și multe altele sunt rezultatele unor ample analize efectuate de Social Progress Imperative, cercetare care a vizat aflarea ultimelor date în ceea ce privește starea de sănătate a românilor, precum și cât de mult ne afectează perioada prin care trecem.

Alături de parlamentarii Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, am mai discutat și despre ceilalți factori care afectează calitatea vieții românilor. Pe lângă stres, Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză (CIPRA) mai arată că starea noastră de sănătate poate avea de suferit din cauza lipsei somnului, a alimentației insuficiente sau neadecvate, a consumului excesiv de alcool și de tutun, dar și din cauza sedentarismului.

Nu este niciodată prea târziu să renunțăm la obiceiurile sau viciile care ne pot afecta viața, iar analizele pe care CIPRA le va prezenta pot veni în sprijinul creării unor programe menite să îmbunătățească starea de sănătate a românilor’’, a transmis deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here