Cercetat pentru nerespectarea regimului materiilor explozive!

0
241

La data de 9 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au identificat în Piața ”Sf. Ilie”, din localitate, într-un autoturism, pe bancheta din  spate, 9.300 de articole pirotehnice din categoria P1.

Lângă autoturism a fost identificat propietarul acestuia, un bărbat de 49 de ani, acesta fiind condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar obiectele pirotehnice au fost indisponibilizate.

Vă reamintim că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here