Senatorul PSD Dâmboviţa, Titus Corlățean: ,,Am făcut și fac parte în continuare dintre cei rezervați față de această soluție de guvernare”

0
410

Senatorul PSD Dâmboviţa, Titus Corlăţean a fost şi este în continuare reticent în ceea ce priveşte formarea noii coaliţii de guvernarea cu cei de la PNL! Parlamentarul  își doreşte ca actuala coaliție să reziste în timp şi să facă faţă tuturor provocărilor şi greutăţilor, dar nu uită cuvintele grele aruncate de liberali la adresa reprezentanţilor PSD, cum ar fi… ,,ciuma roşie­­”. Titus Corlăţean consideră că liberalii ar fi putut să facă un gest de onoare și să-şi ceară scuze sau măcar să manifeste… un minim sentiment de regret în acest sens.

,,A existat acest efort de natură politică, un efort uriaș, aș spune, de a încerca să clădim într-un termen relativ scurt o coaliție de guvernare care să ofere stabilitate, o majoritate consistentă în Parlament pentru un guvern care să funcționeze în bune condițiuni și care să dea răspunsuri sociale, economice și în materie de protecție sanitară populației în această situație de criză. Nu a fost un efort politic ușor și nu vă ascund că am făcut și fac parte în continuare din cei care, din PSD, au fost rezervați față de această soluție. Nu înseamnă că nu-mi doresc ca acest guvern de coaliție să nu reușească, îmi doresc și ne dorim ca acest guvern format din PSD, PNL și UDMR să reușească în interesul populației României.

Asta nu înseamnă că nu am fost și nu sunt în continuare reticent, pentru că viziunea mea, cu anii pe care îi am în acest partid și trecând prin atâtea din punct de vedere politic, însemna o altă formulă decât cea în care a fost construită această coaliție și vă mărturisesc că una dintre reușitele unei coaliții, dincolo de expertiza celor care sunt numiți în Guvern, ține de relaționarea politică bună și formarea unei chimii funcționale între liderii politici și cei care joacă în această echipă. Mie mi s-a părut un pas prea rapid, care a trecut foarte ușor peste lucruri care s-au întâmplat anterior. Personal aș fi așteptat un cuvânt public din partea actualilor parteneri de la PNL care dacă n-ar fi însemnat prezentare de scuze, pentru că nu toată lumea este disponibilă să facă așa ceva, dar poate ar fi însemnat un cuvânt de regret pentru lucruri care au fost spuse anterior la adresa PSD și modul în care s-au făcut lucruri împotriva PSD-ului.

Pot să spun că cei care prezintă scuze și care admit anumite greșeli, aceia sunt oameni puternici. Omul puternic este capabil să admită că a greșit și atunci când a folosit formule insultătoare la adresa PSD-ului, formula ciuma roșie care este de fapt simbolistică nazistă…. Lucrul acesta lasă urme și lasă urme în privința relaționării între oameni, între lideri, dar și din punctul de vedere al electoratelor. Acesta este motivul în esență pentru care am fost reticent la acest pas, ceea ce nu înseamnă că nu susțin ca acest guvern să aibă succes. Este foarte important…’’, a declarat senatorul PSD Dâmbovița, Titus Corlățean, la conferinţa de presă de la PSD Dâmboviţa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here