Încep proiecțiile de filme… la Cinematograful ,,Independența’’!

0
516

După o pauză de peste 15 ani, Cinematograful ”Independența” își deschide porțile! Vinerea aceasta vor putea fi vizionate primele filme, după reabilitarea acestui adevărat simbol al  orașului, respectiv ”Vânătorii de fantome – Moștenirea” și ”Nu e vreme de murit (No time to die)” din seria Bond, de la ora 17.00, respectiv ora 20.00.

Sâmbăta și duminica, de la ora 11.00, vor fi proiectate filme pentru copii. Filmele care vor rula, toate informațiile necesare achiziționării, inclusiv online a biletelor, orele de funcționare, tarifele, pot fi consultate pe site-ul https://www.cinema-independenta.ro/ Cinematograful Independența are cel mai mare ecran din România, cu un sistem audio de top și clasificat în prima categorie de calitate în ”Registrul Cinematografiei”. Astăzi, la Cinematograful independența, a avut loc o conferință de presă dedicată special acestui eveniment….

,,Suntem la Cinematograful Independenţa din municipiul Târgovişte. În acest moment putem spune că am depăşit toate problemele pe care le-am întâmpinat, unele artificiale, aşa cum s-a întâmplat cu Ministerul Dezvoltării şi cu predarea Cinematografului către Primăria Municipiului Târgovişte, însă, iată că în acest moment, practic, Cinematograful Independenţa a intrat în circuit. Asta înseamnă că săptămâna aceasta, mai exact la sfârşitul săptămânii, după o pauză de 15-20 de ani vom avea şi primele filme proiectate la Cinematograful Independenţa.

Acestea vor avea loc vineri, sâmbătă şi duminică, acesta va fi programul clasic al cinematografului. Sigur, în funcţie de solicitări mai putem să dăm şi alte reprezentaţii, dar de regulă va funcţiona vineri, sâmbătă şi duminică. La ora 17:00, vineri va fi primul film, al doilea de la ora 20:00, cu precizarea că sâmbătă şi duminică avem şi filme pentru copii, începând cu ora 11:00. De asemenea, de Crăciun vom avea un program special. Sunt filme din 2020, 2021, vom avea pe 17 decembrie şi o premieră naţională, de asemenea, cam tot ce apare nou, vom încerca să aducem şi la Târgovişte.

Pe ceea ce înseamnă prezenţa în sala de cinema, din păcate suntem sub incidenţa legislaţiei specifice cu restricţiile. Eu sper să dureze cât mai puţin, în orice caz este o sală generoasă, avem aproape 500 de locuri, cu cel mai mare ecran de proiecţie de cinema din România, sunt condiţii foarte bune, totul arată foarte bine. Pe ceea ce înseamnă respectarea regulilor de prevenire a incendiilor, îndeplinim toate condiţiile, adică şi din punct de vedere al siguranţei spectatorilor stăm foarte bine.

De altfel, Cinematograful Independenţa este clasificat în prima categorie în funcţie de condiţiile oferite de spectatorilor, prin urmare, mai mult de atât nu se poate, la nivel naţional şi cred că este un lucru foarte bun pentru municipiul Târgovişte. Nu numai că am transformat şi vorbim de o muncă de echipă de câţiva ani de zile, atât noi cei din executivul Primăriei, cât şi colegii de la management proiecte, am reşit nu numai să transformăm o ruină într-o clădire foarte frumoasă şi să redăm municipiului Târgovişte o clădire simbol al oraşului.

Era deprimant să vedem în centrul oraşului o clădire care se detoriera pe zi ce trece. Îmi aduc aminte că am venit în 2015 la Cinematograful Independenţa şi erau lilieci în sala de cinema, în camera de proiecţie şi peste tot…era un dezastru. În acest moment, lucrurile s-au schimbat radical şi îi aşteptăm pe târgovişteni. Astăzi va începe să funcţioneze şi site-ul oficial al cinematografului: cinema-indepenta.ro. De acolo se vor putea cumpăra online şi biltele.

Atriburea locurilor se va face online, va şi program la caserie, cu excepţia zilei de luni. Preţul biletelor este afişat pe site. Sunt cele aprobate în şedinţa de Consiliu Local în urmă cu două luni, cu preţul redus la jumătate pentru pensionari, elevi şi studenţi. La persoanele cu handicap şi dizabilităţi, intrarea va fi liberă. Dacă nu mă înşel, preţul este 20 de lei, preţ întreg, cu 10 lei şi pentru filmele româneşti 12, cu 6 lei, premiera va fi 30 de lei’’ a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here