Distribuie articolul

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Ministerul Agriculturii va relansa în scurt timp programele care s-au bucurat de mare succes în rândul agricultorilor, făcând referire directă la Programul Tomata, dar și la reînființarea Camerei de Comerț Unirea specializată pe comercializarea produselor românești.

Un alt domeniu strategic și de mare interes este cel al Transporturilor, minister condus de social democratul Sorin Grindeanu cu care liderul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan a purtat deja discuții despre implementarea unor proiecte de infrastructură rutieră de mare însemnătate pentru județul Dâmbovița.

,,Legat de agricultură, astăzi vreau să vin și cu o veste bună pentru județul Dâmbovița, în primul rând pentru legumicultorii din bazinele Băleni și Lungulețu… La câteva zile de la intrarea la guvernare am hotărât relansarea programelor de sprijin astfel încât să asigurăm românilor mai multă hrană sănătoasă.

De anul viitor, PSD va relua sprijinul acordat legumicultorilor pentru Programul Tomata, un program foarte bun pentru toți românii, care a fost desființat de guvernul anterior, când PNL conducea acest minister. Nu în ultimul rând vom sprijini în mod categoric programul strategic „Cumpără românește”.

Încă un proiect pe care l-am lansat când PSD conducea Ministerul Agriculturii, și care a fost desființat de reprezentanți ai PNL, începând cu 1 ianuarie 2022 am decis redeschiderea Camerei de Comerț Unirea pentru produsele agricole românești.

Pentru județul Dâmbovița, am spus-o și la întâlnirile pe care le-am avut cu noii miniștri, o spun și astăzi public, indiferent dacă se supără sau nu cineva, prioritățile noastre, ale mele în calitate de președinte al Consiliului Județean, ale tuturor primarilor și parlamentarilor, ale echipei PSD, sunt acelea de a sprijini proiectele pe care ni le-am asumat în fața dâmbovițenilor. Am așteptări foarte mari din partea Guvernului României, din partea colegilor pe care îi avem astăzi în Guvern și, o spun foarte clar, nu am renunțat la DN 71, am avut o discuție cu domnul ministru Sorin Grindeanu și i-am spus că prioritatea numărul 1 din partea Ministerului Transporturilor trebuie să fie aceea de a relua licitația pentru DN 71, de a semna cât mai repede protocoale de colaborare pentru centurile ocolitoare, proiecte pe care le-am inițiat din partea CJD, inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște, inelul de centură pentru orașele Pucioasa și Fieni, inelul de centură pentru orașul Găești și, când vom avea gata Studiul de prefezabilitate, inelul de centură pentru orașele Titu și Răcari. Nu în ultimul rând, i-am solicitat să scoatem cât mai curând la licitație Drumul expres Găești-Ploiești, drum expres care astăzi este în stadiul final de Studiu de fezabilitate, cred că în prima partea a anului 2022 se va scoate la licitație acest drum expres.

Acestea sunt cele mai importante proiecte pe care le așteptăm de la Guvernul României. Cu siguranță, împreună cu colegii parlamentari, nu vom sta cu mâinile în sân și vom lupta pentru toate proiectele de dezvoltare pentru județul Dâmbovița”, a declarat președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan în cadrul conferinței de presă de la sediul PSD Dâmbovița.

 

 

 

 

 


Distribuie articolul