Distribuie articolul

La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe drumul național 72, în afara localității Colanu, un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din Băleni.

Polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, conducătorul auto prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au depistat pe drumul județean 711, în localitatea Cojasca, un bărbat de 32 de ani, din Crevedia, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză, în urma testării cu aparatul etilotest, a prezentat o alcoolemie cu o valoare peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autorizația provizorie de circulație și asigurarea obligatorie de răspundere civilă erau expirate.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și  punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 


Distribuie articolul