Sfaturi utile de la polițiștii rutieri!

0
11

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, măriți distanța în mers între vehicule pentru a putea opri autovehiculele în condiții de siguranță.

Purtați centura de siguranță și utilizați doar sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule.

Pentru a nu vă fi distrasă atenția, nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public.

Efectuați fiecare manevră doar după ce v-ați asigurat temeinic și acordați prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor care au acest drept.

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!

Nu uitați, este interzis să conduceți autovehicule dacă vă aflați sub influența alcoolului.

Reamintim conducătorilor auto și faptul că în sezonul rece este necesar să își echipeze corespunzător autovehiculele având în vedere prevederile Codului Rutier privind utilizarea obligatorie a anvelopelor de iarnă atunci când drumul public este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Totodată, polițiștii le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să manifeste întotdeauna responsabilitate și atenție  atunci când traversează strada.

De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă bicicleta echipată corespunzător.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here