„Partajați sarcinile în mod egal acasă, pentru șanse egale la locul de muncă!”

0
180

Acesta este sloganul campaniei derulată în acest an de PES Women, organizația de femei a Partidului Socialiștilor Europeni! Membră în Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, deputata Carmen Holban  militează pentru stabilirea unor măsuri care să creeze un echilibru între viața profesională și cea privată, pentru reducerea diferențelor între femei și bărbați în România.

,,Pentru o femeie, treburile casnice sunt firești, zi de zi, după terminarea programului de lucru de la serviciu. “Firescul” acesta cade, covârșitor de mult timp, doar în sarcina femeii! Responsabilitatea unei femei este uriașă, iar noi, în anul 2021, încă încercăm să arătăm că o femeie trebuie să aibă aceleași drepturi ca și un bărbat.

Sunt domenii în care femeile lucrează la fel de mult și la fel de bine precum colegii lor, dar, la final de lună, salariul lor este mai mic decât al bărbatului. La nivel european, decalajul de salarizare dintre bărbați și femei este de 14,1%. Societatea noastră încă nu recunoaște pe deplin meritele unei femei, iar un echilibru al sarcinilor într-o familie ar fi firesc și normal.

Până pe 10 noiembrie, marcăm Zilele Europeane ale Inegalității Salariale, iar apelul „Partajați sarcinile în mod egal acasă, pentru șanse egale la locul de muncă!” încă ne arată că mai avem până vom putea spune că femeile sunt egale cu bărbații. Dar este încă un pas făcut înainte, iar restul drumului trebuie să îl parcurgem împreună, însă doar de la egal la egal!’’, a menționat deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here