Distribuie articolul

Deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga a votat astăzi proiectul de lege care prevede plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor, măsurile urmând să se aplice de la 1 noiembrie, după ce legea va fi promulgată de președinte. Pe lângă consumatorii casnici, prețurile plafonate se vor aplica și altor categorii de consumatori, precum spitalele, unitățile de învățământ, creșele, ONG –urile, furnizorii de servicii sociale și unitățile de cult.

,,Am votat astăzi, alături de colegii mei din USR, pentru ca facturile noastre la energie electrică să scadă! Vestea bună e că amendamentul propus în Comisiile de specialitate, care se referă la alocarea pentru primării a banilor necesari, de la Guvern, pentru a acoperi 50% din creșterea prețului la gaze naturale a fost acceptat. Vestea mai puțin bună e că amendamentul colegilor mei ce propunea reducerea TVA de la 19% la 5% a fost respins.

N-aș vorbi despre vreo realizare de glorie ci pur și simplu despre normalitate. Era firesc să facem tot posibilul pentru a sprijini lumea în această perioadă și așa extrem de complicată. Se estimează că aproximativ 6 milioane de familii vor beneficia de acest ajutor. Între ele, foarte multe din Dâmbovița.

Nu, acest proiect nu ne va ajuta enorm pe termen lung, el fiind gândit pentru următoarele 4 luni de zile. De azi încolo va trebui astfel să căutăm soluții de durată astfel încât populația să nu mai sufere de pe urma acestei lipse cronice de investiții și a jafului public din ultimii 30 de ani, ce au falimentat sistemele de termoficare’’, a menționat deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga.

 


Distribuie articolul