Distribuie articolul

Într-o intervenție pe pagina sa de socializare, deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga a demontat acuzațiile care se aduc acum,când pandemia a scăpat de sub orice fel de control, foștilor miniștrii ai USR PLUS, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă! Daniel Blaga a ținut să reamintească faptul că cel care a coordonat  întreaga campanie de vaccinare a fost premierul României,Florin Cîțu, nu Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Potrivit parlamentarului dâmbovițean o dovadă elocventă în acest sens este chiar decizia nr. 385 a prim-ministrului din data de 20 noiembrie 2020, prin care s-a inființat Comitetului naţional de coordonare a activitaţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV). La art. 1 scrie foarte clar că CNCAV este “în subordinea Secretariatului General al Guvernului si coordonarea prim-ministrului”.

,,E gata, s-au înțeles! USL e pregătit să iasă la lumină, mesajele comune ale PSD și PNL fiind îndreptate către USR acum cu toată forța, pentru ca partidul care-a obținut fondurile din PNRR și care își propune eliminarea sinecurilor și limitarea sferei de influență a zonei politice să nu mai deranjeze. Orchestrate atent, țintite și bine coordonate „la comun”, aceste atacuri au totuși o problemă: sunt ușor demontabile:

-Pandemia se gestionează prin 1. vaccin și 2. prevenție! Este ceea ce spun toate studiile și ceea ce arată datele tuturor țărilor europene (și ceea ce va confirma și OMS, în zilele următoare).

-Premierul a coordonat întreaga campanie de vaccinare. Nu Vlad Voiculescu, nu Ioana Mihăilă!

Dovada se află în decizia nr. 385 a prim-ministrului din data de 20 noiembrie 2020, prin care s-a inființat Comitetului naţional de coordonare a activitaţilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2 (CNCAV). La art. 1 scrie că CNCAV este “in subordinea Secretariatului General al Guvernului si coordonarea prim-ministrului”.

Florin Cîțu și CNSU au decis relaxarea prematură a măsurilor privind pandemia de Covid-19, nu Ministerul Sănătății! Prin Decizia nr. 268 din 7 aprilie 2021 a prim-ministrului a fost înființat Comitetul Interministerial pentru Revenirea Romaniei la Normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19. La Art. 1 alin. (2) din decizie, scrie negru pe alb: “Comitetul este condus de către prim-ministrul României, în calitate de președinte, și de către secretarul general al Guvernului, în calitate de vicepreședinte”, a menționat deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga.

 

 

 

 

 


Distribuie articolul