Deputat Daniel Blaga: ,,Concursul pentru directorii şcolilor, un dezastru’’

0
403

Doar 60% dintre candidaţii care s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar din județul Dâmbovița au reușit să obțină note peste media 7!

Deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga pune această situație dezastruoasă din învățământ  pe seama partidelor politice care s-au perindat pe la conducerea țării, în ultimii 30 de ani, care nu au făcut altceva decât să numească directori de școli pe criterii politice, nu de competență. Mai spune Daniel Blaga că profesori foarte bine instruiţi, care ar merita să conducă aceste unități de învățământ,  nu au loc de pilele, cunoştinţele şi relaţiile celor aflaţi vremelnic la putere.

,,Vineri, 15 octombrie, a avut loc proba scrisă în cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar. Ce a urmat ne-a uimit şi nu prea – numai 60 la sută dintre candidaţii dâmboviţeni înscrişi în concurs au reuşit să obţină note peste media 7, pentru a putea ocupa o funcţie de conducere în şcoli.

Ce ne arată acest rezultat? Dezastrul din învăţământ, la care au pus umărul din plin partidele care s-au perindat la conducerea ţării în anii de după Revoluţia din 1989. Concluzia e una clară – învăţământul trebuie depolitizat. USRPLUS cere în continuare ca politicul să nu mai aibă ce căuta în şcoli, să fie lăsate cadrele didactice să îşi practice meseria fără presiuni politice, fără numiri “cu cântec”, fără pile şi fără relaţii, doar pe criteriul competenţei.

Pentru că toate aceste implicări cu iz politic au dus la situaţia de azi – mulţi dintre directorii numiţi politic au picat cu brio concursul de acum. Ce dovedeşte asta? Că sunt slab pregătiţi şi că este timpul, mai mult ca oricând, să fie lăsaţi la conducerea şcolilor profesorii foarte bine pregătiţi, dedicaţi muncii lor, care au puterea şi capacitatea să ducă la rezultate din ce în ce mai bune.

Un astfel de exemplu ne vine de la Crevedia, unde oamenii vuiesc de situaţia de la şcoala din localitatea lor – directoarea numită politic în urmă cu aproape două luni a obţinut o notă ruşinoasă la concursul organizat vineri. Concluzia o tragem fiecare.

Ştiu că în judeţul Dâmboviţa sunt mulţi profesori foarte bine instruiţi şi care merită funcţiile de conducere, dar, din păcate, nu au loc de pilele, cunoştinţele şi relaţiile unora aflaţi vremelnic la putere. E vremea oamenilor buni. Şi liberi’’, a consemnat deputatul USR PLUS Dâmbovița,  Daniel Blaga pe pagina sa de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here