Distribuie articolul

Pensiile speciale ale primarilor… greu de eliminat! Au încecat să facă acest lucru azi parlamentarii USR PLUS la Comisia pentru Administraţie, dar nu au reușit pentru că proiectul a primit raport de respingere. Chiar și în aceste condiții, deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga este ferm convins că ,,mai devreme sau mai târziu, privilegiile nemeritate vor dispărea’’.

,,Am să fiu cât se poate de scurt: USR PLUS și-a asumat încă de la început eliminarea tuturor pensiilor speciale. De ce? Pentru că privilegiile duc la inechitate iar acestea la prăpăstii între oameni. Și nimeni n-ar trebui să-și dorească asta. Azi, timp de o oră, am dezbătut în cadrul Comisiei pentru Administraţie pensiile speciale ale primarilor, un privilegiu votat prin OUG acum 2 ani, pe care am reușit să îl amânăm și pe care îl doream acum eliminat, așa cum ar fi firesc. Din păcate, proiectul a primit raport de respingere, cu tot efortul și votul nostru.

N-am să mint, rezultatul acesta e surprinzător, cu atât mai mult cu cât fiecare partid politic mimează că-și dorește să respecte principiul egalității între oameni. Vă spun atât însă: nu vom renunța. S-ar putea să trebuiască să ne întoarcem la aceste proiecte de zeci de ori. O vom face. Mai devreme sau mai târziu, privilegiile nemeritate vor dispărea. Nu pentru că ne-am asumat asta, însă, căci nu-i vorba de noi aici. Pentru simplul fapt că așa e etic. Pentru că oamenii merită acest lucru. Pentru ei, continuăm. Ori de câte ori va fi nevoie’’, a transmis deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga.

 


Distribuie articolul