Trafic rutier în siguranță, pe parcursul acestui sfârşit de săptămână

0
293

La sfârșitul acestei săptămâni, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița sunt prezenți pe principalele drumuri naționale și judeţene, pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză și prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere.

În cadrul activităţilor sunt folosite autospecialele dotate cu sisteme de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Totodată, polițiștii de la rutieră vor fi sprijiniți de efective de la ordine publică.

Aşadar, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor și bicicliștilor.

Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, pot fi extrem de periculoase.

Nu acceleraţi când un alt autoturism se angajează în depăşirea vehiculului condus de dumneavoastră!

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Nu uitați, toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Totodată, pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite, pe cât posibil, deplasarea pe partea carosabilă.

De asemenea, bicicliștilor le recomandăm să manifeste o atenție sportită atunci când se deplasează pe drumul public și le reamintim că nu este permis să se deplaseze pe bicicletă dacă au consumat băuturi alcoolice.

DRUM BUN!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here