Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiștii dâmbovițeni!

0
116

În perioada 25-26 septembrie a.c., polițiștii de la rutieră au continuat acțiunile organizate pentru creșterea gradului de siguranță în trafic.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat zece infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, trei bărbați cu vârste cuprinse între 41 și 43 de ani, care se aflau sub influența alcoolului, au fost depistați  de polițiști la volanul unor autoturisme, pe raza localităților Târgoviște și Brezoaele.

Cei în cauză au fost testați cu aparatul etilotest, prezentând alcoolemii cu valori cuprinse între 0,54 mg/l și 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, poliţiştii au suprins în trafic, în localitățile Broșteni și Uliești, doi bărbați de 27 și 46 de ani, în timp ce conduceau un moped și un autoturism, deși nu posedau permis de conducere.

Polițiștii au procedat și la testarea celor doi cu aparatul etilotest, aceștia prezentând alcoolemii cu o valaore peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, alte două persoane care nu posedau permise de conducere au fost depistate de polițiști la volanul unor autoturisme pe raza localităților Cojasca și Corbii Mari. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constata și că unul dintre autoturismele conduse era radiat din circulație.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale, fiind efectuate cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here