Distribuie articolul

În seara zilei de 24 septembrie 2021, în urma unui apel venit din partea Dispeceratului National Salvamont,  echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost anunțată că o persoană care făcea parte dintr-un grup de patru turiști, aflați pe traseul Șaua Strunga – Podul cu Flori, acuza stări de vomă.

Echipa de salvatori montani de la Baza de salvare montană Pestera, formată din patru salvatori, o echipă de prim raspuns (2 salvatori) și o echipă de transport (2 salvatori), ajungând la victimă în aproximativ 35 de minute.

Dupa evaluarea medicală,  echipa de prim răspuns a constatat faptul că persoana care avea nevoie de ajutor medical era deshidratată si hipotermică (din cauza vântului puternic, precipitațiilor și temperaturii scăzute).

Toti cei patru turiști au fost transportați în condiții de siguranță de către salvatorii montani la o unitate de cazare de la baza muntelui.

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile si  lăsării întunericului, actiunea de salvare a durat trei ore si jumatate, timp în care victima împreuna cu grupul si bagajele acestora  au fost transportate pedestru pe o zona de abrupt, până la utilaje.

Nu uitați, Echipa Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, prietenul Dumneavoastră de pe cărările munților!

Telefoane utile:

– Salvamont Salvaspeo Dâmbovița 0726686685

– Dispeceratul Național Salvamont 0725826668

(0salvamont) pentru informaţii si recomandări privind zona montană

– 112 pentru cazurile ce implică acțiunea comună a mai multor servicii de urgenţă.

Sef Serviciu:

Deaconescu Stefan Razvan

Telefon: 0726194166

 


Distribuie articolul