Deputatul Daniel Blaga vine cu vești bune despre COST! Grupul Beltrame Group este interesat de preluarea combinatului!

0
98

O nouă șansă pentru Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște!? Vestea bună a fost dată de deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga care a anunțat că reprezentanţii Beltrame Group vin pe 23 septembrie la Târgovişte pentru discuţii cu autoritățile locale legate de preluarea combinatului. Mai spune Daniel Blaga că încearcă să găsească un investitor serios pentru COS Târgovișlte, astfel încât oamenii să se întoarcă mai repede la muncă.

,,Nu am promis minuni şi nu o voi face niciodată. În calitate de parlamentar de Dâmboviţa, dar şi de târgoviştean, îmi doresc ca activitatea Combinatului de Oţeluri Speciale să fie reluată. Vreau ca oamenii să se întoarcă la lucru, să îşi primească salariile, iar societatea să contribuie cu taxe şi impozite la buget.

În ultimele luni, în acest sens am purtat discuţii atât pe plan local şi judeţean, cât şi cu factorii importanţi de la nivel naţional, în ministerul Economiei și Parlamentul României. Ştim cu toţii că lucrurile la COS Târgovişte nu sunt deloc simple, iar situaţia dezastruoasă a fost creată cu mulţi, mulţi ani înainte şi lăsată moştenire. În primul rând au de suferit angajaţii şi familiile acestora. Pentru ei încerc în continuare să găsesc orice soluţie pentru a aduce aici un investitor serios.

Da, este o veste bună că mâine, 23 septembrie, reprezentanţii Beltrame Group vin la Târgovişte pentru discuţii cu autoritățile locale cu privire la intenția de preluare a combinatului. Şi nu sunt vorbe goale. Vorbim despre un grup puternic care are posibilităţile reale şi interesul pentru a resuscita activitatea COS Târgovişte.

Tot Beltrame Group a fost şi salvarea Combinatului Siderurgic Donalam Călăraşi. Dacă acolo s-a reuşit, sunt şanse reale ca şi la Târgovişte să se întâmple aşa. Nu spun însă că asta se va întâmpla peste noapte şi nici că avem certitudinea acestui final fericit.

Precizez însă că Grupul italian Beltrame activează în industria oţelului de peste 120 de ani şi deţine filiale în Italia, Franţa, Germania, România, dar şi în America de Sud, fiind lider european în producţia de bare şi profile laminate comerciale, date suficiente care mă fac să cred că aceşti investitori ştiu ce au de făcut şi ar putea fi şansa extraordinară de care COS Târgovişte are atâta nevoie,, a declarat deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here