Deputatul Daniel Blaga: Demers legislativ pentru implementarea unui sistem video de monitorizare a traficului rutier și de constatare automată a abaterilor rutiere!

0
67

Proiect de lege pentru reglementarea utilizării unui sistem video de monitorizare a traficului rutier și de constatare automată a abaterilor rutiere! Un astfel de proiect a fost depus în Parlament de către deputatul USR PLUS, Cristian Paul Ichim, căruia i s-a alăturat și deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga. Acest sistem de monitorizare a traficului rutier funcționează deja cu succes la nivelul Uniunii Europene, iar principalul avantaj este scăderea semnificativă a accidentelor de circulație și implicit a deceselor.

,,Atunci când vine vorba despre siguranța rutieră, România bifează din păcate trei borne triste la nivelul Uniunii Europene: Suntem țara cu cele mai multe accidente grave raportat la numărul de locuitori, țara în care de două ori mai mulți români își pierd viața pe șosele în raport cu media europeană dar și singura țară care NU dispune în acest moment de un sistem video profesionist de monitorizare a traficului rutier.

Tocmai de aceea, o schimbare legislativă și o atenție acordată siguranței cetățenilor până la urmă era nu doar binevenită ci pur și simplu imperativă. Sunt bucuros astfel să fiu primul parlamentar care i s-a alăturat lui Cristian Paul Ichim, deputat USR PLUS ce tocmai a depus în Parlament un proiect de lege pentru reglementarea utilizării unui sistem video de monitorizare a traficului rutier și de constatare automată a abaterilor rutiere.

Un succes la nivelul întregii Uniuni, în Franța spre exemplu, numărul persoanelor decedate a scăzut, într-un an, de la 13.000 la 1.000 după implementarea acestui sistem de supraveghere ce monitorizează automat abaterile șoferilor, colectând informațiile acestora și înștiințându-i ulterior despre legile pe care le-au încălcat, amenzile, atunci când acestea se impun, venind direct acasă, prin poștă’’, a punctat deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga.

Potrivit parlamentarului dâmbovițean acest sistem de supraveghere va detecta:

-depășirea vitezei legale;

-încălcarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată;

-trecerea pe culoarea roșie a semaforului;

-neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni;

-absența unui ITP/asigurare valabile;

-nepurtarea centurii de siguranță;

-utilizarea necorespunzătoare a luminilor de întâlnire;

-depășirea masei maxime admise;

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here