Distribuie articolul

A fost zi de sărbătoare în toate unitățile școlare din județul Dâmbovița. Elevi, cadre didactice și părinți au trăit emoția începutului de an școlar 2021 – 2022. Președintele Corneliu Ștefan – însoțit de vicepreședintele Luciana Cristea, administratorul public Cristian Avanu, parlamentari de Dâmbovița și consilieri județeni-, a mers astăzi la mai multe unități de învățământ dâmbovițene pentru a fi în mijlocul celor mici, participanți la festivitățile cu prilejul deschiderii noului an școlar.

La Aninoasa, însoțit de primarul Niculae Vlăduț, președintele Corneliu Ștefan a luat parte la bucuria resimțită de cei prezenți cu prilejul reîntoarcerii celor mici pe băncile școlii și a profesorilor, la catedre.

Președintele Corneliu Ștefan: „Este un moment deosebit pentru noi toți, astăzi, și nu întâmplător am ales Aninoasa. La această oră, majoritatea școlilor din județ își deschid porțile, iar aceasta este prima festivitate la care particip. Am venit la Aninoasa ca să dăm un semnal de aici, din mediul rural, deoarece aveți aici tot ceea ce vă este necesar – infrastructură școlară, sprijin din partea autorităților locale, profesori foarte buni, și, împreună, trebuie să încurajăm copiii să rămână în școlile unde au domiciliul. Cu toții trebuie să ne ocupăm, prin funcțiile pe care le avem, să asigurăm tot ce are școala nevoie, să aducem un bucurie în fiecare școală din județul Dâmbovița. Urez multă sănătate copiilor, părinților, bunicilor și, nu în ultimul rând, cadrelor didactice. Anul acesta, așa cum i-am spus și copilului meu, care este în clasa a VI-a, trebuie să renunțăm la expresia „nu se poate” și să fiecare să aibă rezultate mai bune decât anul trecut.”

Primarul Niculae Vlăduț: „Suntem aici, prezenți în număr atât de mare, deoarece înțelegem importanța învățământului, înțelegem importanța școlii în societate și suntem convinși că investițiile în educație nu reprezintă neapărat un cost, ci sunt investiții reale în viitorul nostru, al comunităților noastre.”

Prezent și la festivitatea găzduită de Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, președintele Corneliu Ștefan s-a adresat elevilor și profesorilor acestei unități de învățământ: „Stimate cadre didactice, stimați părinți, bunici și, nu în ultimul rând, dragi copii, este un moment deosebit pentru noi toți, după un an și jumătate de încercări aduse de pandemie, să ne revedem în curtea școlii, să intrăm în clasele noastre și să luptăm zi de zi pentru a aduce acestui important colegiu din județul Dâmbovița rezultate bune. Felicit elevii și cadrele didactice pentru perfomanțele școlare și aș vrea să vă asigurăm, atât eu cât și conducerea Primăriei Târgoviște, că vom fi în continuare alături de dumnevoastră. Multă sănătate și mult succes în noul an școlar!”

Începutul anului școlar a adus multor elevi și bucuria de a studia în unități de învățământ care au avut parte de importante lucrări de reabilitare. Este cazul Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII Căprioru, din comuna Tătărani, beneficiară a unui proiect de reabilitare, modernizare, extindere și dotare, finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, în valoare de peste 1.700.000 lei. Deschiderea anului școlar a fost marcată la Tătărani prin inaugurarea școlii modernizate, la care au participat reprezentanții administrației publice județene.

Președintele Corneliu Ștefan: „Aș vrea să vă asigur, personal, dar și în numele Consiliului Județean Dâmbovița, că voi continua să fiu alături de comuna Tătărani și proiectele pe care domnul primar le-a propus pentru dumneavoastră. Am răspuns mereu pozitiv și am spus clar că voi continua să sprijin localitatea dumneavoastră. După un an și jumătate de pandemie, ne revedem în sfârșit în curtea școlii și intrăm în clase. Așa cum a spus și domnul primar, sperăm ca de aici, dintre dumneavoastră, să plece oameni cu care să ne mândrim și la nivelul comunei Tătărani și la nivelul județului Dâmbovița. Un an școlar mai bun și rezultate cât mai bune!”

De asemenea, elevii Școlii Gimnaziale Raciu se vor bucura, începând din acest an școlar, de un teren de sport multifuncțional, ce a fost amenajat în cadrul unui proiect în valoare de 322.213,48 lei, finanțat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Festivitatea de inaugurare a terenului de sport a cuprins și un moment de acordare de diplome de onoare reprezentanților autorităților locale, în semn de apreciere pentru ajutorul dat în realizarea proiectelor de dezvoltare locală.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliului Județean Dâmbovița

 


Distribuie articolul