Deputat Daniel Blaga: ,,Nu credeam că e posibil ca un parlamentar să preia abuziv conducerea unei ședințe. 12 minute’’!

0
159

Tămbălău mare azi în Parlamentul României, la citirea moțiunii de cenzură! Aflat la primul său mandat de parlamentar, deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga a rămas cu un gust amar după ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din cauza unor parlamentari certați cu bunul simț sau fără cei șapte ani de acasă.

Unul este liberalul Florin Roman care a reușit să prea în mod abuziv conducerea unei ședințe, timp de 12 minute, împiedicând-o astfel pe  Anca Dragu, președintele Senatului să-și exercite atribuțiile de serviciu. Reprobabile au fost și gesturile unor parlamentari AUR, care aproape că au încercat să-și facă dreptate cu pumnul

,,Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului de astăzi a fost martora unor evenimente pe care speram să nu le trăiesc niciodată în Parlament. Alături de ea, martoră a fost întreaga țară. E unul din acele momente în care nu ai cum să nu înțelegi și să empatizezi cu furia și mai ales cu neîncrederea oamenilor buni în scena politică.

Nu credeam că e posibil ca un parlamentar să preia abuziv conducerea unei ședințe. 12 minute. Atât timp a nesocotit Florin Roman Constituția României, dovedind de asemenea un misoginism intolerabil prin comportamentul său față de Anca Dragu, președintele Senatului și persoana îndreptățită să conducă ședința reunită, conform art. 30 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților şi Senatului: „Lucrările şedinţelor comune sunt conduse, alternativ, de preşedintele Camerei Deputaţilor şi de preşedintele Senatului, asistaţi de 2 secretari, câte unul de la fiecare Cameră.”

Reprobabile și gesturile unor parlamentari AUR, care aproape că au încercat să-și facă dreptate cu pumnul. Le amintesc că, indiferent de situație, forța fizică nu reprezintă o soluție. Suntem aici atât pentru a sluji intereselor cetățenilor români cât și pentru a fi exemple de conduită și de decență iar astfel de episoade nu au decât „darul” de a ne îndepărta de oameni…

Și ca o altă veste deloc îmbucurătoare, tandemul USL 2 a reușit să „împingă” votul moțiunii de cenzură către luna octombrie, dovedind o dată în plus că oamenii de rând sunt ultimul interes al lor, adâncind o criză politică pe care România nu și-o permitea acum’’, a semnalat deputatul USR PLUS Dâmbovița, Daniel Blaga.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here